Buitendag Prof. mr. Sanders

Tijdens ons bezoek heeft de 97e jarige professor niet alleen een prachtig verhaal over zijn leven en zijn passie voor kunst verteld, maar waren we ook bevoorrecht om zijn kunstcollectie te bekijken. Hij bezit onder meer werken van Karel Appel en Henry Moore. Zijn kunstcollectie is groot en veelomvattend, zodat het leek alsof we ons in een museum bevonden. In het hele huis was kunst te zien, zelfs in de badkamer waar zich een werk van Karel Appel bevindt. Prof. Sanders vertelde in zijn verhaal aan ons dat hij veel van de tegenwoordig bekende kunstenaars al op jonge leeftijd heeft leren kennen en werken van hen kocht. Hij heeft een zeer goed oog voor moderne kunst.

Het was een hele eer om aan deze man een bezoek te brengen want niet alleen zijn kunstcollectie is prachtig om te zien, maar de man zelf is heel inspirerend. Ondanks zijn leeftijd is hij nog altijd actief in zijn vakgebied, hij kon het niet laten om, tussen de rondleiding door, aan prof. Snijders zijn mening te verkondigen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van arbitrage. Na ons bezoek aan prof. Sanders zijn we met z’n allen het hart van Schiedam in gegaan, en hebben we ons gewaagd aan een borreltje Jenever in het Jenevercafe ’t Spul. Schiedam staat bekend om zijn diverse soorten Jenever, en dit moest natuurlijk worden geproefd.

Vervolgens hebben we de avond afgesloten met een diner in een authentiek restaurantje in Schiedam: Proeflokaal ’t Sterretje.