Over Suum Cuique

Suum Cuique is als Genootschap voor Rechtsvinding in 1998 opgericht door professor H.J. Snijders. Sinds 2007 is Suum Cuique tevens de mastervereniging voor Civiel Recht van de Universiteit Leiden. De vereniging verwelkomt een ieder die geïnteresseerd is in het civiele recht. Door haar directe band met het Instituut voor Privaatrecht (de afdeling Civiel Recht, het Hazelhoff Centre for Financial Law, de afdeling Jeugdrecht, de afdeling Notarieel recht en de afdeling Ondernemingsrecht) van de Leidse rechtenfaculteit vormen de activiteiten van Suum Cuique een interessante ontmoetingsplek voor studenten, faculteitsmedewerkers en andere geïnteresseerden in het civiele recht.

Activiteiten

De vereniging organiseert gedurende het jaar diverse academische en praktijkgerichte activiteiten zoals lezingen, een buitendag en een congres. De locaties waar de activiteiten plaatsvinden kunnen uiteenlopen van collegezalen tot kantoren op de Zuidas.

Voor studenten vormen de activiteiten van Suum Cuique een unieke gelegenheid om zich verder te verdiepen in het civiele recht. Daarnaast kunnen de studenten op een informele wijze kennismaken met relevante entiteiten van de rechtswetenschap en de praktijk tijdens de borrels die na iedere activiteit plaatsvinden.

Heb jij interesse in de civiele wereld en wil jij interessante contacten opdoen? Meld je dan nu snel aan op onze site en word lid van Suum Cuique!

Fiz advocaten logo
Pels Rijcken Logo
logo ploum